FAQ

We hebben alles voor jou samengebracht onder “Mijn 9Maand”. • “Mijn account”, daar kun je bvb je paswoord aan passen.

 • ”Algemeen”: voor algemene instellingen.

 • ”Forum”: pas het forum aan zoals je dit het liefst hebt.

 • ”Negeerlijst”: de naam zegt het zelf.

 • ”Mijn favorieten”: zowel voor favoriete topics, als vriendinnen.

 • ”Mijn Temperatuur”: hou je temperatuurcurve vanaf nu online bij.

 • ”Mijn kinderen”: voeg hier je kinderen toe en hou hun groeicurve bij of gewoon om een banner te maken.

 • ”Mijn banners”: maak alle banners die je wil over je cyclus, IVF, zwangerschap, leeftijd (mijn kinderen) of gewoon om af te tellen naar bvb een leuke reis.

 • ”Oude site”: geniet meteen optimaal van onze nieuwe site en neem het grootste deel van je bewaarde gegevens op onze oude site mee (behalve banners). Op deze manier kun je ook “je oudere reacties” nog aanpassen, omdat ze aan je nieuwe account gelinkt worden.
Favoriete forum topic
Heel simpel, je surft naar de topic die je wilt toevoegen.
Je gaat met je cursor op het sterretje staan en je klikt erop. Als de ster ingekleurd is, is het gelukt en is de topic aan je favorieten toegevoegd.Favoriete user/vriend(in)
Ook hier werken we met hetzelfde principe.
Je klikt op de naam van de vriend(in), dan kom je op een aparte pagina terecht. Naast de naam zien je terug een sterretje staan. Je gaat met je cursor op het sterretje staan en je klikt erop. Als de ster ingekleurd is, is het gelukt en is die persoon aan je favorieten toegevoegd.Let wel op: dit laatste lukt enkel als de persoon geregistreerd én als hij/zij aangeduid heeft dat anderen hij/zij aan hun favorieten mogen toevoegen!

Kan ik dit alles later ook nog aanpassen?
Ja, hoor, geen enkel probleem. Je surft naar “Mijn 9Maand”.Je selecteert er “Mijn favorieten” en voila, je kunt alles gewoon zelf beheren/verwijderen.
Je hebt een topic op ons forum dat je graag volgt. Je wil graag op de hoogte blijven van nieuwe reacties en het gemakkelijk terugvinden? Dan is “Mijn favorieten” iets voor jou!

Elke keer je terug op de site komt, krijg je onder de wereldbol (rechts boven) een notificatie als er een reactie is gekomen op 1 van je favoriete onderwerpen.

Als je hebt aangeduid dat anderen je aan hun favorieten mogen toevoegen, kun je ook zelf vriend(inn)en favoriet maken.

En wat doet dit dan?
Als je iemand toevoegt aan je favorietenlijstje dan krijgt die persoon bij zijn/haar volgende bezoek hier een notificatie van.
(Let wel op: dit laatste lukt enkel als de persoon geregistreerd én als hij/zij aangeduid heeft dat anderen hij/zij aan hun favorieten mogen toevoegen!)

Je kunt via de favorieten ook heel gemakkelijk naar het profiel van je favoriete personen gaan (als we dit terug toevoegen).
Maar voorlopig is het vooral handig voor het @mention-lijstje, dat dan automatisch aangevuld wordt. Zo kun je gemakkelijk handig topics delen met je vriend(inn)en.

Met “Mijn temperatuur”, kun je heel gemakkelijk online je temperatuurcurve bijhouden.
Om dit te kunnen doen, moet je natuurlijk eerst en vooral aangemeld zijn.
Je gaat dan naar “Mijn 9Maand”, je klikt hierop en gaat naar “Mijn temperatuur” in het lijstje dat verschijnt.

Om jouw temperatuurcurve bij te houden, moet je ons eerst een idee geven van de duur van je cyclus.
Om dit te doen, klik je op “Mijn cyclus”.Je vult er jouw gegevens in en klikt daarna even op “Bewaren”.

Zo, nu kun je beginnen met je gegevens toe te voegen aan je temperatuurcurve.

Hiervoor klik je op “Meting toevoegen”.Je kiest hier de datum van de meting, je temperatuur en duidt andere factoren aan indien je dit wilt. Even op “Bewaren” klikken en je ziet het eerste stipje van je meting verschijnen op de curve.

Hoe kan ik alles zien dat ik bij 1 bepaalde meting opgegeven heb?
Heel simpel, je gaat met je muis staan op het stipje dat de meting weergeeft en een pop-up met alle gegevens verschijnt.Waar staat het zonnetje voor?
Het zonnetje vervangt het puntje op de curve wanneer je aangeeft dat je die dag gemeenschap hebt gehad.

Kan ik metingen van vorige maanden bekijken?
Ja, je kan het "Te tonen bereik" aanpassen van 30 dagen tot 180 dagen.

Een foutje gemaakt bij het opgeven van een meting?
Geen probleem, je gaat naar het stipje op de curve dat de aan te passen/verwijderen meting weerheeft en klikt hierop.Je krijgt de meting dan te zien, en kunt ze gewoon verwijderen en opnieuw invoeren.
“Is deze persoon wel echt wie ze zegt te zijn?”, is een vraag die de laatste tijd frequent gesteld werd. Helaas konden wij hier nooit echt juist op antwoorden omdat we het zelf niet wisten. Daarom hebben we besloten om op de nieuwe site een aantal barrières in te bouwen. Zodat je jezelf een beetje moet bewijzen zodat we uiteindelijk een toffe groep van vrienden met goede bedoelingen overhouden.

Wil dat zeggen dat ik als nieuweling hier niet welkom ben?
Nee, zeker niet! Maar het is wel zo dat we de functionaliteit op onze site en forum beetje per beetje vrijgeven.

Zo kun je in het begin slechts 1 banner aanmaken. Je kiest zelf welke banner er voor jou op dat moment het belangrijkste is. Nadat je een tijdje gezellig meegekletst hebt, zul je dan bvb meerdere banners kunnen aanmaken.

Door niet alle functionaliteit ineens te geven, geven we jou de tijd om op je gemak onze site gewoon te worden, het vertrouwen van onze anciens te winnen en toch lekker mee te babbelen over dingen die je nauw aan het hart liggen.

Wij van onze kant kunnen zo beter spammers weren en mensen met minder goede bedoelingen kunnen vlugger herkend worden.


Ik zit al een hele tijd op de (oude) site, ben ik nu terug een nieuweling?
Nee, natuurlijk niet! We kennen je intussen en daarom bieden we je ook de mogelijkheid om je gegevens van de oude site over te zetten. Zo kun je gemakkelijk je oude reacties aanpassen, maar ook ineens terug meerdere banners plaatsen. Hoe meer je actief was, hoe meer je meteen zult kunnen doen, want jij kent onze site al door en door en dus hoeven we de functionaliteit niet mondjesmaat vrij te geven.

Daarom is het dan ook belangrijk dat je na het registeren op onze nieuwe site ook vraagt om via “Mijn 9Maand” je gegevens over te laten zetten. Dan ben je er zeker van dat er niets verloren is gegaan en dat je direct van alles gebruik kan maken.

Registratie

Kom je voor het eerst op onze nieuwe site?
Dan moet je je sowieso registreren.
Om het duidelijker te houden en misbruik tegen te gaan, hebben we gekozen voor unieke gebruikersnamen volgens het “first come, first served”-principe.

Je moet je slechts 1 maal registreren. Alle volgende bezoeken wordt je automatisch door onze site herkend en moet je niets doen.
Soms word je niet herkend (bvb publieke PC) en dan moet je je even opnieuw aanmelden.

Maar ik was al geregistreerd op de oude site?!
Door het feit dat de gebruikersnaam uniek moet, zijn konden we niet anders dan iedereen opnieuw laten registreren.
Er is functionaliteit voorzien om je gegevens over te zetten naar de nieuwe site. Je reacties op het forum blijven dus van jou. Je banners moeten wel opnieuw worden aangemaakt, maar de rest gaat binnen de 24 uur mee over.

Hoe doe ik dat dan, mijn gegevens van de oude site overzetten?

Dan moet je even klikken op de link “Oude site” onder “Mijn 9Maand”. Hier meld je je aan met je gegevens zoals je die op de oude site had. Nadat de migratie voltooid is, zul je terug je bvb je kinderen terug kunnen vinden onder “Mijn kinderen”. En eens de nieuwe site volledig actief, dan kun je hier ook je berichten aanpassen. Nu loopt dit nog synchroon met de oude site, dus wat je daar aanpast, wordt aangepast overgezet.
Indien je je registreert, krijg je van ons een cookie toegestuurd die bewaard wordt op je harde schijf.
Dit is een heel klein bestandje waarin wij je gebruikersID bewaren.
De rest van de door jou ingevulde gegevens houden wij bij.

 • De site zal je bij elk bezoek herkennen en je bewaarde instellingen voor je laden, tenzij je het vinkje voor "Hou me aangemeld" weggelaten had.

 • Je moet niet telkens opnieuw je gegevens ingeven wanneer je ergens op de site wilt reageren.

 • De wereldbol (rechts bovenaan) toont je bij elk nieuw bezoek welke updates, nieuwe reacties op je favoriete topics,... er intussentijd bij gekomen zijn.

 • Je kunt je zwangerschaps- (en/of vruchtbaarheids-) berekening opslaan en aanpassen.
  En wat ook heel leuk is, je kunt een zwangerschapsbanner aanmaken en die automatisch laten verschijnen bij elke reactie die je post op ons forum. Zo kunnen al je vriendinnen van dag tot dag meeleven met je zwangerschap.

 • Vanaf nu kun je bij 9Maand ook online jouw temperatuurcurve bijhouden!
  Een heel handig hulpmiddel voor al wie zwanger wil worden.

 • Ook over je kinderen kun je vanalles bijhouden, zoals bvb hun groei.
  Daarnaast kun je voor elk kindje ook een leuke banner aanmaken, die dan bvb op ons forum getoond kan worden.

 • Je kunt de foruminstellingen aanpassen zodat ons forum helemaal volgens jouw smaak getoond wordt.

 • Je blijft op de hoogte van je favoriete topics door op de ster naast de titel van de desbetreffende topic te klikken, deze wordt dan ingekleurd.
  "Mijn favorieten" toont een lijst met al jouw favoriete topics en daar kun je ze ook beheren.

 • Je kunt privéberichten uitwisselen met andere bezoekers.

 • Last van spam-privéberichten? Dan kun je de afzender nu ook in een negeerlijst steken, zodat je van die afzender geen berichtjes meer ziet.


Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld